Τυρόπιτα με σουσάμι... απλή κι εύκολη
Υλικά
1 φύλλο σφολιάτας
750 γρ. τυρί φέτα
1 γιαούρτι κατσικίσιο
5 αυγά
Πιπέρι μαύρο
Λίγο σουσάμι
Εκτέλεση
Απλώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας σε ένα ταψάκι η πυρέξ.
Σε ένα σκεύος (Μπώλ) θρυμματίζουμε την φέτα. Προσθέτουμε τα 4 αυγά, (μπαμπάδες τα σπάμε πρώτα ε...) το γιαούρτι και λίγο πιπέρι.
Ρίχνουμε το μίγμα, το απλώνουμε ομοιόμορφα και το σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο πατώντας με τα δάχτυλα περιμετρικά να σφραγίσουν μεταξύ τους τα δύο φύλλα σφολιάτας.
Σε ένα μπωλάκι σπάμε το 5ο αυγό και το ανακατεύουμε με λίγο νερό. Το απλώνουμε με ένα πινέλο μαγειρικής στην επιφάνεια της πίτας και πασπαλίζουμε με το σουσάμι.
Πρίν την βάλουμε στον φούρνο τρυπάμε την επιφάνεια με ένα πιρούνι κατά μήκος και πλάτος.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά μέχρι να πάρει ένα ωραίο σκούρο σταχύ χρώμα.
Καλή όρεξη
***
Πίτα "Ζείδωρον"
Υλικά
Φύλλο σφολιάτας
Ηλιέλαιο
4 αυγά
1 κιλό φέτα
10 φέτες παστουρμά (της αρεσκείας σας)
1 μεγάλη ντομάτα
2 χούφτες ελιές ροδέλες μαύρες
1/2 πιπεριά πράσινη
Ρίγανι
Μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
Αλείφουμε με το ηλιέλαιο και περίσση τσιγκουνιά ένα ταψί τετράγωνο σε μέγεθος όπου να χωράει το φύλλο σφολιάτας και απλώνουμε το ένα από τα δύο φύλλα.
Σπάμε σε ένα μπώλ την φέτα με τα χέρια και προσθέτουμε τα αυγά, δύο πρέζες ρίγανι, δύο πρέζες πιπέρι μαύρο και ανκατεύουμε καλά με τα χέρια.
Απλώνουμε από άκρη σ' άκρη το μίγμα στο ταψί και στην συνέχεια...
...προσθέτουμε απλώνοντας τον παστουρμά κομμένο σε πιο μικρές φέτες, την ντομάτα κομμένη σε φέτες επίσης, τις ελιές, την πιπεριά στο ίδιο κόψιμο.
Τέλος σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας και πατάμε περιμετρικά την πίτα να κλείσουν τα δύο φύλλα.
Τρυπάμε το επάνω φύλλο με ένα πιρούνι σε όλη την επιφάνεια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να μας δώσει ένα ωραίο σταρένιο χρώμα (περίπου 20 - 25 λεπτά)
Αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια.
Καλή όρεξη...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου