Αραβική πίτα με κοτόπουλο, πιπεριά, ντομάτα και γραβιέρα
Υλικά
1 στήθος κοτόπουλο
Μαρούλι
Ελαιόλαδο
Πίτες αραβικές
1 πιπεριά κόκκινη γλυκιά
1 κρεμμύδι μικρό
Μουστάρδα
¼ τυρί γραβιέρα
1 ντομάτα
Εκτέλεση
Κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρές λεπτές φέτες.
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε
(τσιγαρίζουμε) το κοτόπουλο αφόυ πρώτα το έχουμε πασπαλίσει με τη ρίγανη το
αλάτι και το πιπέρι.
Προσθέτουμε τις πιπεριές και το κρεμμύδι και σοτάρουμε για
άλλα 10 λεπτά.
Ανοίγουμε τις πίτες και τις αλείφουμε με τη μουστάρδα.
Τοποθετούμε σε κάθε πίτα το μισό μίγμα κοτόπουλο, τη
γραβιέρα κομμένη σε μπαστούνια.
Τυλίγουμε και ψήνουμε σε τοστιέρα ή στο φούρνο για 3 λεπτά.
Όταν ψηθεί ανοίγουμε την πίτα και προσθέτουμε λίγο μαρούλι και 2-3 φέτες ντομάτα
Τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο
Τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο
Καλή όρεξη
***
Σκορδόψομο με ρίγανι
Υλικά
1 μπακέτα
Ελαιόλαδο
Σκόρδο
Ρίγανι
Εκτέλεση
Κόβουμε την μπακέτα σε φέτες “διαγώνια”
Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το βάζουμε για αρκετή ώρα σε ένα μικρό μπωλάκι με το ελαιόλαδο.
Αλήφουμε το μίγμα πάνω στις φέτες και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 5-7 λεπτά μέχρι να ροδοκοκινίσουν τα κομάτια
Όταν τα βγάλουμε από τον φόυρνο τα αλοίφουμε πάλι με το μίγμα και πασπαλίζουμε με την ρίγανι
Εύκολο…
Καλή όρεξη
***
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου