Ομελέτα σαν πίτσα
Υλικά
5 αυγά
Γάλα
Ψωμί του τόστ
Ελαιόλαδο
1/2 ντομάτα
1/2 πιπεριά της αρεσκεία σας
Λίγες φέτες τυρί για τόστ
Λίγες φέτες ζαμπόν
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
Χοντροκόβουμε τα ζαρζαβατικά
Χοντροκόβουμε το τυρί και το ζαμπόν
Αλοίφουμε ένα ταψάκι με λίγο ελαιόλαδο και στρώνουμε τις φέτες του τόστ ώστε να καλύψουμε όλη την επιφάνεια.
Χτυπάμε τα αυγά με λίγο γάλα σε ένα μπώλ και αλατοπιπερόνουμε.
Ρίχνουμε το μίγμα στις στρωμένες φέτες και στη συνέχεια ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά απλώνοντας τα ομοιόμορφα.
Ψήνουμε περίπου 10-15 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς.
Καλή όρεξη...
***
Πίτσα στο λεπτό
Πίτα για σουβλάκι μεγάλη, καλαμποκιού κατά προτίμηση
Πουμαρό
Λαχανικά της αρεσκείας σας (ντομάτα, πιπεριά, μανιτάρια φρέσκα κ.τ.λ.π)
Αλαντικά της αρεσκείας σας (Ζαμπόν, Μπέϊκον, λουκάνικο, πεπερόνι κ.τ.λ.π)
Τυρί κίτρινο τριμμένο κατά προτίμηση τύπου γκούντα
Ρίγανι
Βασιλικό ξερό
Ζάχαρη
Πιπέρι μαύρο
Εκτέλεση
Σε ένα μπολάκι βάζουμε λίγο πουμαρό, μια πρέζα ρίγανι, μια πρέζα βασιλικό, μια κουταλιά του γλυκού ζάχαρι, λίιιγο πιπέρι μαύρο και ανακατεύουμε.
Τοποθετούμε την πίτα στο ταψί με το αφράτο μέρος προς τα επάνω και απλώνουμε το μίγμα που μόλις ετοιμάσαμε σε όλη την πίτα αφήνοντας 2 εκατοστά περίπου καθαρό γύρω γύρω.
Απλώνουμε λίγο τυρί σε όλη την επιφάνεια για να κολλήσουν τα υλικά.
Τοποθετήστε τα υλικά ομοιόμορφα μέχρι το σημείο που έχει καλύψει την πίτα η σάλτσα.
Τέλος καλύπτουμε καλά όλα τα υλικά με το κίτρινο τυρί
Ψήνουμε για 10 - 13 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς
Αυτό ήταν...
Καλή όρεξη...
***
Μπιφτέκι γίγας, αφράτο, ζουμερό & νόστιμο
Υλικά
Κιμάδες… 400 γρ. χοιρινός + 150 γρ. αρνίσιο
2 φέτες ψωμί (χωρίς την κόρα), τριμμένο στο μούλτι σε χοντρά ψίχουλα
1 κουτ. γλυκού σόδα μαγειρικής (σκόνη
2 ξερά κρεμμύδια, τριμμένα, μαζί με το ζουμί τους
1/2 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος τα φύλλα
1 γεμάτη κουταλιά σούπας γιαούρτι αγελάδος, στραγγιστό
αλάτι, μαύρο και κόκκινο πιπέρι, λίγο ρίγανι, λίγο ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα βαθύ μπολ και τα ζυμώνουμε με τα χέρια μας μέχρι να σχηματιστεί ένα αφράτο μείγμα.
Καλύπτουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για 8 ώρες ή για όλο το βράδυ αν υπάρχει χρόνος. (Έτσι γίνει το μπιφτέκι σούπερ αφράτο)
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190° C και στρώνουμε σε ένα ρηχό ταψί με λαδόκολλα όλο τον κιμά σαν ένα μεγάλο μπιφτέκι.
Λαδώνουμε ελαφρώς και ψήνουμε για περίπου 10 - 12 λεπτά ή μέχρι να γίνουν όπως σας αρέσουν και να ροδίσουν.
Καλή όρεξη...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου