Υλικά
Κιμάδες… 400 γρ. χοιρινός + 150 γρ. αρνίσιο
2 φέτες ψωμί (χωρίς την κόρα), τριμμένο στο μούλτι σε χοντρά
ψίχουλα
1 κουτ. γλυκού σόδα μαγειρικής (σκόνη
2 ξερά κρεμμύδια, τριμμένα, μαζί με το ζουμί τους
1/2 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος τα φύλλα
1 γεμάτη κουταλιά σούπας γιαούρτι αγελάδος, στραγγιστό
αλάτι, μαύρο και κόκκινο πιπέρι, λίγο ρίγανι, λίγο ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα βαθύ μπολ και τα ζυμώνουμε με τα
χέρια μας μέχρι να σχηματιστεί ένα αφράτο μείγμα.
Καλύπτουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για 8 ώρες
ή για όλο το βράδυ αν υπάρχει χρόνος. (Έτσι γίνει το μπιφτέκι σούπερ
αφράτο)
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190° C και στρώνουμε σε ένα
ρηχό ταψί με λαδόκολλα όλο τον κιμά σαν ένα μεγάλο μπιφτέκι.
Λαδώνουμε ελαφρώς και ψήνουμε για περίπου 10 - 12 λεπτά ή
μέχρι να γίνουν όπως σας αρέσουν και να
ροδίσουν.
Καλή όρεξη...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου