Υλικά
1 πακέτο μπισκότα πτι-μπερ
Χυμό από 3 πορτοκάλια
Ένα σφηνάκι κονιάκ
1 μικρό κουτί πουράκια με λευκή σοκολάτα
1 βιτάμ
2 μπανάνες
2 κουτιά γάλα ζαχαρούχο καραμελομένο
Εκτέλεση
Σε ένα μπώλ σπάμε τα μπισκότα, ρίχνουμε το χυμό πορτοκαλιού και το βούτυρο (κρατάμε ένα κομματάκι για αργότερα) αφού πρώτα το έχουμε λιώσει στο φούρνο μικροκυμάτων η σε χαμηλή φωτιά σ' ένα κατσαρολάκι.
Ανακατεύουμε να γίνει ένα καλό ομοιογενές μίγμα και στη συνέχεια το απλώνουμε σε ένα πυρέξ.
Ύστερα ξεφλουδίζουμε και κόβουμε τις μπανάνες εγκάρσια (διαμήκης)
Ρίχνουμε σε ένα τηγάνι το βούτυρο όπου έχουμε κρατήσει και απλώνουμε τις μπανάνες εντός.
Αφού ανεβάσει καλά θερμοκρασία ρίχνουμε το κονιάκ και το ανάβουμε με ένα αναπτήρα ώστε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Δεν χρειάζεται να ψηθούν πολύ.
Απλώνουμε ομοιόμορφα τις μπανάνες στο πυρέξ και από πάνω περιχύνουμε το καραμελμένο ζαχαρούχο.
Θρυμματίζουμε από πάνω μερικά πουράκια με το χέρι
Το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο η μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστο 2 ώρες.
Καλή όρεξη
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου